Results 1 to 4 of 4

Thread: LG L226WTQ Problem, Please Help !

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    LG L226WTQ Problem, Please Help !

    Hi guys,

    I'm new to the forum and need any help or advice you can offer.

    I'm running an Athlon dual core, Nvidia 7600 GT GFX card with dual DVI-I out and have just bought an LG 226 WTQ 22" DVI monitor. The graphics card is approx 2 months old and worked fine with my Dell 20" CRT via the vga adapter that came with the card.

    I bought the LG screen from ebuyer around 6 weeks ago, from the word go it has behaved strangely.
    The screen goes into "digital power saving mode" whenever it feels like it, usually it happens while I'm working, although the time it takes to happen can vary from 2 minutes to 2 hours, and the only way to get the screen back on is to reboot.
    Occasionally the screensaver kicks in & on VERY rare occasions, after it goes into power saving mode, moving the mouse will wake the screen, but this is the exception to the rule.

    I have disabled power saving on the desktop and in the bios, there are no options to do this on the OSD of the monitor.

    I have also downloaded the latest drivers for both.

    I have contacted LG & Nvidia customer support but they are useless and when they do bother to answer one of the many emails I have sent to them, they are about as much use as a chocolate radiator. LG even said that a DVI-D monitor was not compatible with a DVI-I graphics card.

    Apart from this problem, the screen is superb.

    Is there any way to eliminate the GFX card or screen?, does the PC, graphics card or screen actually put the screen into "digital power saving mode" and is there any way I can check if the screen and/or GFX card is faulty, or has anybody else had this problem and knows what I may of missed.

    Sorry it's a bit long winded, but I've tried to give as much info as possible

    Many thanks in advance

    Spadders

  2. #2
    Busy with life
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    horncastle
    Posts
    678
    Thanks
    66
    Thanked
    31 times in 23 posts
    • burtie's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-MA790X-DS4
      • CPU:
      • AMD Phenom II 955BE @ 3.6Ghz
      • Memory:
      • 4GB Corsair (2x2GB) TwinX XMS2
      • Storage:
      • Samsung 80Gb Seagate 500Gb Samsung 500Gb
      • Graphics card(s):
      • HiS HD 4850 IceQ 512MB x 2 Crossfire
      • PSU:
      • Corsair TX 650W ATX PSU
      • Case:
      • Lian-Li PC-7S
      • Operating System:
      • Vista 64
      • Monitor(s):
      • Acer X222W
      • Internet:
      • 8Mb Bt

    Re: LG L226WTQ Problem, Please Help !

    You could try an analogue vga cable.Searching google about your monitor brings up the same problems your having.Any chance you could try another graphics card/monitor?
    Oh and welcome to hexus

  3. #3
    Banhammer in peace PeterB kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,584
    Thanks
    1,585
    Thanked
    3,007 times in 2,443 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z390 Aorus Ultra
      • CPU:
      • Intel i9 9900k
      • Memory:
      • 32GB DDR4 3200 CL16
      • Storage:
      • 1TB Samsung 970Evo+ NVMe
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • rubbish

    Re: LG L226WTQ Problem, Please Help !

    Try reseting the monitor to factory presets through the service menu.

    -Turn off the screen, then hold the menu button and turn on the screen. When you see an image again, release the menu button and press it again.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: LG L226WTQ Problem, Please Help !

    Hi Guys, thanks for the replies.

    Kalniel : I've tried this, but it seems to have made no difference whatsoever, if anything, it seems to happening more frequently.

    I haven't had time yet to try a different screen but I expect a CRT to work fine because it did before I bought the LG.
    I will try the LG with a standard VGA cable via the adapter, and if possible on another PC to see what happens.

    Will keep you posted

    Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 01-02-2008, 10:52 AM
  2. I have a very odd problem with my new build
    By Andaho in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 17
    Last Post: 22-11-2007, 10:53 AM
  3. Odd graphics problem, possibly due to 22" L226WTQ moniter
    By average_d in forum Graphics Cards
    Replies: 1
    Last Post: 07-11-2007, 10:28 AM
  4. Persistant problem
    By The Codfather in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 17-06-2006, 10:37 PM
  5. Dlink 504-T problem
    By piranha in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 10
    Last Post: 18-04-2006, 01:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •