Results 1 to 7 of 7

Thread: dvi cable

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    dvi cable

    i have a hannsg HW191D. It has a VGA and a DVI output on the back. I have an Xbox360, and currently i have my pc connected to the vga input.

    I just bought this cable

    h**p://i15.ebayimg.com/02/i/000/81/97/4d4f_1_b.JPG


    its the only cable that fits the DVI port in my monitor, so it has to be the right one doesnt it???? because when i take my pc out of the vga, and put this cable in my graphics card, then to the dvi input on my monitor and switch the signal from analouge to digital, all i get is a black screen. this is doing my head in now, and i have bought all dvi connectrs etc and nothing works, what am i doing wrong?!?!?!?!?!?

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    WHAT AN IDIOT I AM!!!! totally forgot to set my windows display as a second monitor, its working now i have done this, god....guess i should look before i leap, sorry for wasting time, thanks for looking at my situation anyway.

  3. #3
    Not mad just max with a long beard Mad-Max's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    On my own island somewhere
    Posts
    849
    Thanks
    30
    Thanked
    20 times in 18 posts
    • Mad-Max's system
      • Motherboard:
      • Asus or Gigabyte
      • CPU:
      • Intel
      • Memory:
      • Corsair
      • Storage:
      • Western Digital
      • Graphics card(s):
      • EVGA all the way
      • PSU:
      • Corsair or Seasonic are good
      • Case:
      • Any that looks nice and has great cooling
      • Operating System:
      • XP/7 and any thing else
      • Monitor(s):
      • Big widescreen will do
      • Internet:
      • Some thing nice and fast with no cap
    Quote Originally Posted by pokerking View Post
    i have a hannsg HW191D. It has a VGA and a DVI output on the back. I have an Xbox360, and currently i have my pc connected to the vga input.

    I just bought this cable

    h**p://i15.ebayimg.com/02/i/000/81/97/4d4f_1_b.JPG


    its the only cable that fits the DVI port in my monitor, so it has to be the right one doesnt it???? because when i take my pc out of the vga, and put this cable in my graphics card, then to the dvi input on my monitor and switch the signal from analouge to digital, all i get is a black screen. this is doing my head in now, and i have bought all dvi connectrs etc and nothing works, what am i doing wrong?!?!?!?!?!?

    Yes, that is the right cable for it.

    What you might have to do is set it to it's native resolution first, then uninstall the monitor, then switch pc off, change cable over then switch on and install monitor driver, you will also have to make sure that the cable is fully in.


    Or do you mean black screen as soon as you switch the pc on or black screen when you get to windows

    edit: opps forgot to look at other post first.

  4. #4
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts
    Quote Originally Posted by pokerking View Post
    because when i take my pc out of the vga, and put this cable in my graphics card, then to the dvi input on my monitor and switch the signal from analouge to digital, all i get is a black screen.
    A lot of cards will want the cable in at POST. So much so, that i cant even get a signal to my second monitor if i plug it in after bootup
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  5. #5
    Drop it like it's hot Howard's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Surrey, South East
    Posts
    11,731
    Thanks
    14
    Thanked
    42 times in 39 posts
    • Howard's system
      • Motherboard:
      • Asus P5B
      • CPU:
      • Core2Duo E6420 2.13GHz
      • Memory:
      • 2x1gb OCZ DDR2 6400
      • Storage:
      • 250GB & 500GB Seagate
      • Graphics card(s):
      • Inno3d iChill 7900GS
      • PSU:
      • Antec SmartPower 500W
      • Case:
      • Coolermaster Elite 330
      • Monitor(s):
      • 2x AG Neovo F419
      • Internet:
      • Virgin Media 20mbit
    Quote Originally Posted by Agent View Post
    A lot of cards will want the cable in at POST. So much so, that i cant even get a signal to my second monitor if i plug it in after bootup

    I have this issue if I turn on my media centre PC without turning on my TV, have to give it a reboot if I'm gonna watch it
    Home cinema: Toshiba 42XV555DB Full HD LCD | Onkyo TX-SR705 | NAD C352 | Monitor Audio Bronze B2 | Monitor Audio Bronze C | Monitor Audio Bronze BFX | Yamaha NSC120 | BK Monolith sub | Toshiba HD-EP35 HD-DVD | Samsung BD-P1400 BluRay Player | Pioneer DV-575 | Squeezebox3 | Virgin Media V+ Box
    PC: Asus P5B | Core2duo 2.13GHz | 2GB DDR2 PC6400 | Inno3d iChill 7900GS | Auzentech X-Plosion 7.1 | 250GB | 500GB | NEC DVDRW | Dual AG Neovo 19"
    HTPC: | Core2Duo E6420 2.13GHz | 2GB DDR2 | 250GBx2 | Radeon X1300 | Terratec Aureon 7.1 | Windows MCE 2005
    Laptop: 1.5GHz Centrino | 512MB | 60GB | 15" Wide TFT | Wifi | DVDRW


  6. #6
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts
    Quote Originally Posted by Howard View Post
    I have this issue if I turn on my media centre PC without turning on my TV, have to give it a reboot if I'm gonna watch it
    Is it S-video / Composite ? If so and IIRC, there is a setting within the nv control panel to always force output. Not sure about ATi though.
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  7. #7
    Drop it like it's hot Howard's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Surrey, South East
    Posts
    11,731
    Thanks
    14
    Thanked
    42 times in 39 posts
    • Howard's system
      • Motherboard:
      • Asus P5B
      • CPU:
      • Core2Duo E6420 2.13GHz
      • Memory:
      • 2x1gb OCZ DDR2 6400
      • Storage:
      • 250GB & 500GB Seagate
      • Graphics card(s):
      • Inno3d iChill 7900GS
      • PSU:
      • Antec SmartPower 500W
      • Case:
      • Coolermaster Elite 330
      • Monitor(s):
      • 2x AG Neovo F419
      • Internet:
      • Virgin Media 20mbit
    No, it's DVI, hence me replying to this thread
    Home cinema: Toshiba 42XV555DB Full HD LCD | Onkyo TX-SR705 | NAD C352 | Monitor Audio Bronze B2 | Monitor Audio Bronze C | Monitor Audio Bronze BFX | Yamaha NSC120 | BK Monolith sub | Toshiba HD-EP35 HD-DVD | Samsung BD-P1400 BluRay Player | Pioneer DV-575 | Squeezebox3 | Virgin Media V+ Box
    PC: Asus P5B | Core2duo 2.13GHz | 2GB DDR2 PC6400 | Inno3d iChill 7900GS | Auzentech X-Plosion 7.1 | 250GB | 500GB | NEC DVDRW | Dual AG Neovo 19"
    HTPC: | Core2Duo E6420 2.13GHz | 2GB DDR2 | 250GBx2 | Radeon X1300 | Terratec Aureon 7.1 | Windows MCE 2005
    Laptop: 1.5GHz Centrino | 512MB | 60GB | 15" Wide TFT | Wifi | DVDRW


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Video Cable Basics
    By Alex in forum Consumer Electronics
    Replies: 8
    Last Post: 04-01-2007, 05:18 PM
  2. Quality DVI Cable
    By theuncharmed in forum SHOPPING AND CLASSIFIEDS
    Replies: 5
    Last Post: 04-12-2006, 09:19 PM
  3. DVI Cable for home cinema
    By stud in forum Graphics Cards
    Replies: 16
    Last Post: 01-12-2006, 07:32 PM
  4. Viewsonic VX2025wm dvi cable
    By FirePhoenixCtk in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 2
    Last Post: 13-08-2006, 04:27 PM
  5. DVI cable question...
    By johnny02004976 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 09-03-2006, 06:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •