Results 1 to 3 of 3

Thread: P5N32-E SLI won't post with its sound card installed!!!

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    West Midlands
    Posts
    51
    Thanks
    14
    Thanked
    4 times in 3 posts
    • Dano's system
      • Motherboard:
      • Asus P5N32-E SLi
      • CPU:
      • Intel C2D E6320 @ 2.71GHz/ CoolerMaster S200
      • Memory:
      • Corsair 4x1GB PC2-6400 XMS2
      • Storage:
      • WD 80GB SATA2 + MAXTOR 320GB SATA2
      • Graphics card(s):
      • Zotac 9800GT 512MB
      • PSU:
      • CoolerMaster RealPower M700
      • Case:
      • Sunbeam Samurai
      • Operating System:
      • Win XP Pro 32bit
      • Monitor(s):
      • 20.1" Philips Brilliance 200WP7ES
      • Internet:
      • Virgin Media 2MB

    P5N32-E SLI won't post with its sound card installed!!!

    Hi guys
    My ASUS P5N32-E SLI won't POST when I installed the ASUS Supreme-FX sound card (which came with the package). When I took the sound card out, the PC works fine. As a result I am using a creative USB sound blaster instead.
    Anyway, can any one tell me what is going wrong with this MB or it was the sound card?
    Cheers
    Last edited by Dano; 16-08-2008 at 08:51 PM. Reason: d:-)

  2. #2
    Jay
    Jay is offline
    Gentlemen.. we're history Jay's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Jita
    Posts
    8,364
    Thanks
    304
    Thanked
    568 times in 409 posts
    • Jay's system
      • Motherboard:
      • ASUS P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel Q6600 G0 @ 3.0GHz with Corsair H50
      • Memory:
      • 8GB Corsair XMS Pro DDR2 800MHz 5-5-5-12
      • Storage:
      • 128GB Crucial RealSSD
      • Graphics card(s):
      • Sapphire VaporX HD4890 1GB
      • PSU:
      • 720W Enermax Infinity
      • Case:
      • Fractal Design Define R3 Black Pearl
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro
      • Monitor(s):
      • 2 x Samsung 22" 226BW V2 (3360 x 1050)
      • Internet:
      • O2 / Cisco ASA 5505

    Re: P5N32-E SLI won't post with its sound card installed!!!

    thats odd.

    Are you sure its inserted all the way?

    Did you put all the motherboard standoffs in the correct places?
    □ΞVΞ□

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    West Midlands
    Posts
    51
    Thanks
    14
    Thanked
    4 times in 3 posts
    • Dano's system
      • Motherboard:
      • Asus P5N32-E SLi
      • CPU:
      • Intel C2D E6320 @ 2.71GHz/ CoolerMaster S200
      • Memory:
      • Corsair 4x1GB PC2-6400 XMS2
      • Storage:
      • WD 80GB SATA2 + MAXTOR 320GB SATA2
      • Graphics card(s):
      • Zotac 9800GT 512MB
      • PSU:
      • CoolerMaster RealPower M700
      • Case:
      • Sunbeam Samurai
      • Operating System:
      • Win XP Pro 32bit
      • Monitor(s):
      • 20.1" Philips Brilliance 200WP7ES
      • Internet:
      • Virgin Media 2MB

    Re: P5N32-E SLI won't post with its sound card installed!!!

    Quote Originally Posted by Jay View Post
    ...Are you sure its inserted all the way??
    Yes, I have tried a couple of times, the sound card was firmly pressed into the slot.

    Quote Originally Posted by Jay View Post
    Did you put all the motherboard standoffs in the correct places?
    Nop, I had some problems with the screws and the standoffs, as a result I was only able to install 7/9 standoffs. Do you think the MB wasn't properly grounded? But the MB works fine apart from the sound card part.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sound card issue???
    By tdpmufc in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 02-05-2007, 10:25 AM
  2. Sound card interferes with standby
    By THCi in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 18-03-2007, 11:43 AM
  3. Did I kill my 5.1 system and a sound card by turning on a light?
    By Skinleech in forum Consumer Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 30-08-2006, 09:52 AM
  4. Sound card has stopped working
    By XA04 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 15-05-2006, 10:14 PM
  5. The post count/avatar thread
    By Zathras in forum General Discussion
    Replies: 39
    Last Post: 25-07-2003, 08:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •