Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 16 of 33

Thread: Router Frustration - Port opening

  1. #1
    Formerly known as Andehh Andeh13's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Northampton
    Posts
    3,335
    Thanks
    855
    Thanked
    256 times in 151 posts
    • Andeh13's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-P35
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 4gb Corsair XMS2 800mhz
      • Storage:
      • 1 x 250gb Western Digital AAKS, 2 x 500gb Western Digital AAKS, 1TB WD Caviar Green
      • Graphics card(s):
      • BFG Geforce 8800GTS 512mb
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows 7 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung 24" & Sony 17"
      • Internet:
      • Virgin 10mb... hate them!

    Router Frustration - Port opening

    Iv been trying to get Warcraft 3 up & running again to play online. For some reason i cant host any games. Iv tried a Belkin, Linksys(sp) & Netgear router but all of them block the port required, on all 3 of them i have gone into the settings and open the required port (6112), and tried the various TCP/UDP settings before saving the changes. For some reason though this makes no difference, port checking websites still detect it as closed & i am still unable to host.

    Why do these routers have the settings, when they flat out don't work? I have nothing but the basic Windows Firewall, set to allow wc3 to connect to the internet yet nothing seems to get through. Im running Windows 7 (64bit).
    edit; i can still join games & enter the chat though.

    Many thanks guys

  2. #2
    bored out of my tiny mind malfunction's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Lurking
    Posts
    3,923
    Thanks
    191
    Thanked
    187 times in 163 posts
    • malfunction's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte G1.Sniper (with daft heatsinks and annoying Killer NIC)
      • CPU:
      • Xeon X5670 (6 core LGA 1366) @ 4.4GHz
      • Memory:
      • 48GB DDR3 1600 (6 * 8GB)
      • Storage:
      • 1TB 840 Evo + 1TB 850 Evo
      • Graphics card(s):
      • 290X
      • PSU:
      • Antec True Power New 750W
      • Case:
      • Cooltek W2
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2715H

    Re: Router Frustration - Port opening

    Have you checked it's not windows firewall blocking the connection on your PC?

  3. #3
    Formerly known as Andehh Andeh13's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Northampton
    Posts
    3,335
    Thanks
    855
    Thanked
    256 times in 151 posts
    • Andeh13's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-P35
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 4gb Corsair XMS2 800mhz
      • Storage:
      • 1 x 250gb Western Digital AAKS, 2 x 500gb Western Digital AAKS, 1TB WD Caviar Green
      • Graphics card(s):
      • BFG Geforce 8800GTS 512mb
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows 7 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung 24" & Sony 17"
      • Internet:
      • Virgin 10mb... hate them!

    Re: Router Frustration - Port opening

    AFAIK windows firewall isnt an issue, iv allowed wc3 under its settings but ill double check now by disabling it.

    edit; turned windows firewall off & still the port is blocked. it is still set to allow it under the Belkin settings though.


  4. #4
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts

    Re: Router Frustration - Port opening

    Does the router have uPnP support?
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  5. #5
    Gentoo Ricer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Galway
    Posts
    11,031
    Thanks
    1,011
    Thanked
    944 times in 704 posts
    • aidanjt's system
      • Motherboard:
      • Asus Strix Z370-G
      • CPU:
      • Intel i7-8700K
      • Memory:
      • 2x8GB Corsiar LPX 3000C15
      • Storage:
      • 500GB Samsung 960 EVO
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 970 SC ACX 2.0
      • PSU:
      • EVGA G3 750W
      • Case:
      • Fractal Design Define C Mini
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus MG279Q
      • Internet:
      • 240mbps Virgin Cable

    Re: Router Frustration - Port opening

    You need more ports open: http://portforward.com/cportsnotes/b.../battlenet.htm

    Summery:
    * Allow port 6112 TCP out
    * Allow port 6112 TCP in
    * Allow port 6113-6119 TCP out and in
    Quote Originally Posted by Agent View Post
    ...every time Creative bring out a new card range their advertising makes it sound like they have discovered a way to insert a thousand Chuck Norris super dwarfs in your ears...

  6. #6
    Formerly known as Andehh Andeh13's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Northampton
    Posts
    3,335
    Thanks
    855
    Thanked
    256 times in 151 posts
    • Andeh13's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-P35
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 4gb Corsair XMS2 800mhz
      • Storage:
      • 1 x 250gb Western Digital AAKS, 2 x 500gb Western Digital AAKS, 1TB WD Caviar Green
      • Graphics card(s):
      • BFG Geforce 8800GTS 512mb
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows 7 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung 24" & Sony 17"
      • Internet:
      • Virgin 10mb... hate them!

    Re: Router Frustration - Port opening

    Why is this made so complicated!


    Im not sure about uPNP, all iv got is TCP and UDP options to select (one or the other). It will let me slect individual ports, but how to i open a range of them?

    And finally, how do i know which is 'in' and which is 'out'?


    thanks again guys

  7. #7
    bored out of my tiny mind malfunction's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Lurking
    Posts
    3,923
    Thanks
    191
    Thanked
    187 times in 163 posts
    • malfunction's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte G1.Sniper (with daft heatsinks and annoying Killer NIC)
      • CPU:
      • Xeon X5670 (6 core LGA 1366) @ 4.4GHz
      • Memory:
      • 48GB DDR3 1600 (6 * 8GB)
      • Storage:
      • 1TB 840 Evo + 1TB 850 Evo
      • Graphics card(s):
      • 290X
      • PSU:
      • Antec True Power New 750W
      • Case:
      • Cooltek W2
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2715H

    Re: Router Frustration - Port opening

    It's unlikely your firewall has controls to stop outbound traffic so you just need to open the ports - one by one if you can't define a range.

  8. #8
    Formerly known as Andehh Andeh13's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Northampton
    Posts
    3,335
    Thanks
    855
    Thanked
    256 times in 151 posts
    • Andeh13's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-P35
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 4gb Corsair XMS2 800mhz
      • Storage:
      • 1 x 250gb Western Digital AAKS, 2 x 500gb Western Digital AAKS, 1TB WD Caviar Green
      • Graphics card(s):
      • BFG Geforce 8800GTS 512mb
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows 7 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung 24" & Sony 17"
      • Internet:
      • Virgin 10mb... hate them!

    Re: Router Frustration - Port opening

    Iv opened all the ports & yet still cant host. This is so frustrating, especially as i went through the same routine (opening the ports correctly afaik) on 2 other routers without much luck.

  9. #9
    bored out of my tiny mind malfunction's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Lurking
    Posts
    3,923
    Thanks
    191
    Thanked
    187 times in 163 posts
    • malfunction's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte G1.Sniper (with daft heatsinks and annoying Killer NIC)
      • CPU:
      • Xeon X5670 (6 core LGA 1366) @ 4.4GHz
      • Memory:
      • 48GB DDR3 1600 (6 * 8GB)
      • Storage:
      • 1TB 840 Evo + 1TB 850 Evo
      • Graphics card(s):
      • 290X
      • PSU:
      • Antec True Power New 750W
      • Case:
      • Cooltek W2
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2715H

    Re: Router Frustration - Port opening

    On the screen shot you've posted you don't appear to be able to tell router/firewall which port to forward the traffic to... As well as opening the port your router needs to know where to send the traffic. This is done automatically if your program uses UPNP (and the router supports it and hasn't had it turned off). If the program doesn't use UPNP you need to tell the router to forward all traffic on those ports to your PC's IP address (which should either be fixed or you'll need to update the firewall config everytime it changes). Looking at the screenshot try the "Virtual Servers" link.

  10. #10
    DDY
    DDY is offline
    Senior Member DDY's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    2,721
    Thanks
    145
    Thanked
    561 times in 387 posts
    • DDY's system
      • Motherboard:
      • ASRock Z77M
      • CPU:
      • i5 2500K @ 4.2
      • Memory:
      • 16GB (2x8GB) 1600MHz Crucial Tracer
      • Storage:
      • Crucial MX100 512GB
      • Graphics card(s):
      • HD777777770
      • PSU:
      • Seasonic G550
      • Operating System:
      • Win 7 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell U2715H

    Re: Router Frustration - Port opening

    If I recall correctly (from my last Belkin router), you should be punching in your ports to be forwarded under the "virtual servers" page.

  11. #11
    Gentoo Ricer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Galway
    Posts
    11,031
    Thanks
    1,011
    Thanked
    944 times in 704 posts
    • aidanjt's system
      • Motherboard:
      • Asus Strix Z370-G
      • CPU:
      • Intel i7-8700K
      • Memory:
      • 2x8GB Corsiar LPX 3000C15
      • Storage:
      • 500GB Samsung 960 EVO
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 970 SC ACX 2.0
      • PSU:
      • EVGA G3 750W
      • Case:
      • Fractal Design Define C Mini
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus MG279Q
      • Internet:
      • 240mbps Virgin Cable

    Re: Router Frustration - Port opening

    Quote Originally Posted by malfunction View Post
    On the screen shot you've posted you don't appear to be able to tell router/firewall which port to forward the traffic to... As well as opening the port your router needs to know where to send the traffic. This is done automatically if your program uses UPNP (and the router supports it and hasn't had it turned off). If the program doesn't use UPNP you need to tell the router to forward all traffic on those ports to your PC's IP address (which should either be fixed or you'll need to update the firewall config everytime it changes). Looking at the screenshot try the "Virtual Servers" link.
    I just noticed that now, he's only opening ports, not mapping them to an internal IP address.

    @OP: Use the "Virtual Servers" dialogue in your router config to do it.
    Quote Originally Posted by Agent View Post
    ...every time Creative bring out a new card range their advertising makes it sound like they have discovered a way to insert a thousand Chuck Norris super dwarfs in your ears...

  12. #12
    Formerly known as Andehh Andeh13's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Northampton
    Posts
    3,335
    Thanks
    855
    Thanked
    256 times in 151 posts
    • Andeh13's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-P35
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 4gb Corsair XMS2 800mhz
      • Storage:
      • 1 x 250gb Western Digital AAKS, 2 x 500gb Western Digital AAKS, 1TB WD Caviar Green
      • Graphics card(s):
      • BFG Geforce 8800GTS 512mb
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows 7 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung 24" & Sony 17"
      • Internet:
      • Virgin 10mb... hate them!

    Re: Router Frustration - Port opening

    Just trying it now. Iv ran ipconfig in the cmd prompt, is it the IPv4 that is my ip address, which is then used in the virtual server tab (i have to set the last digit of the ip address).

    Do i need to open up port 6112, or the entire range of ports posted above?


    thanks guys

    edit; Tried the above & still wont work. Here is what the virtual servers look like now;



    (I had a choice between TCP & UDP but figured id select both just to be on the safe side)
    Last edited by Andeh13; 03-08-2009 at 10:50 AM.

  13. #13
    bored out of my tiny mind malfunction's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Lurking
    Posts
    3,923
    Thanks
    191
    Thanked
    187 times in 163 posts
    • malfunction's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte G1.Sniper (with daft heatsinks and annoying Killer NIC)
      • CPU:
      • Xeon X5670 (6 core LGA 1366) @ 4.4GHz
      • Memory:
      • 48GB DDR3 1600 (6 * 8GB)
      • Storage:
      • 1TB 840 Evo + 1TB 850 Evo
      • Graphics card(s):
      • 290X
      • PSU:
      • Antec True Power New 750W
      • Case:
      • Cooltek W2
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2715H

    Re: Router Frustration - Port opening

    You are running the game when you test the port right?

  14. #14
    Formerly known as Andehh Andeh13's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Northampton
    Posts
    3,335
    Thanks
    855
    Thanked
    256 times in 151 posts
    • Andeh13's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-P35
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 4gb Corsair XMS2 800mhz
      • Storage:
      • 1 x 250gb Western Digital AAKS, 2 x 500gb Western Digital AAKS, 1TB WD Caviar Green
      • Graphics card(s):
      • BFG Geforce 8800GTS 512mb
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows 7 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung 24" & Sony 17"
      • Internet:
      • Virgin 10mb... hate them!

    Re: Router Frustration - Port opening

    Usually yes, but i have tried it with both the game running & not.

  15. #15
    bored out of my tiny mind malfunction's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Lurking
    Posts
    3,923
    Thanks
    191
    Thanked
    187 times in 163 posts
    • malfunction's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte G1.Sniper (with daft heatsinks and annoying Killer NIC)
      • CPU:
      • Xeon X5670 (6 core LGA 1366) @ 4.4GHz
      • Memory:
      • 48GB DDR3 1600 (6 * 8GB)
      • Storage:
      • 1TB 840 Evo + 1TB 850 Evo
      • Graphics card(s):
      • 290X
      • PSU:
      • Antec True Power New 750W
      • Case:
      • Cooltek W2
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2715H

    Re: Router Frustration - Port opening

    The reason I ask is that you need three things:

    1) Open ports in the firewall
    2) A forwarding rule in the firewall

    Usually #1 and #2 are combined - i.e. if you set up the virtual server options in the router you're unlikely to need to open the ports as well (#2 should take care of it for you)

    3) You need something listening - something to accept the connections - on the forwarding server

    Does you router / firewall have logging facilities? If so what (if anything) does it log when you try and connect?


    Edit: you are actually entering a port (in the range) in that scanner tool aren't you?

  16. #16
    Senior[ish] Member Singh400's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2,931
    Thanks
    136
    Thanked
    310 times in 247 posts

    Re: Router Frustration - Port opening

    You don't have uPnP on your router? That would be much easier.

    Just to test connectivity, I would turn off both hardware and software firewalls. To see if WoW can connect. If it can. Turn the software firewall on, and make a rule/exception to allowed wow.exe (or whatever it's called) for internet access, to act as server and/or client.

    Rinse and repeat with hardware firewall.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Draytek Vigor 2800G mini-review
    By Taz in forum Networking and Broadband
    Replies: 11
    Last Post: 01-11-2013, 07:41 PM
  2. Port Forwarding nightmare!!!
    By mehmeh in forum Networking and Broadband
    Replies: 21
    Last Post: 10-11-2008, 04:49 PM
  3. remote desktop + adsl router = huh
    By streetster in forum Networking and Broadband
    Replies: 13
    Last Post: 23-01-2007, 02:58 PM
  4. Port forwarding
    By yuthra253 in forum Networking and Broadband
    Replies: 6
    Last Post: 02-12-2005, 09:46 PM
  5. Mini-Review :: Ebuyer 1 Port Ethernet ADSL Modem Router
    By Jonny M in forum Networking and Broadband
    Replies: 30
    Last Post: 12-07-2004, 09:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •