Results 1 to 5 of 5

Thread: Shuttle Woes

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    404
    Thanks
    1
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Shuttle Woes

    First, my shuttle spec.

    SN41G2B
    Athlon 2800+
    512MB PC2700 RAM
    120GB + 200GB Seagate HD
    Radeon 9600 128MB passive
    Pionner 108 DVD-RW
    Standard PSU with silent 40mm Adda Fan

    For over a year this PC has been running 24/7 fine, a month ago I installed SP2 onto my WinXP install and it ran fine. So after a few weeks testing I did a clean install with SP2 slipstreamed into the installation. Since then the PC has been crashing randomly when using it which has become very frustrating by now.

    I've done 4 re-installs by now (the one I'm on now is a WinXP Pro + SP1). But it still keeps on re-starting randomly. A quick look at MBM 5 shows this for the voltages.



    These look very low to me (this is as full load). Could this be causing the problem? Or could there be another problem.

    I'm running Prime at the moment and will leave it on all night, and then do memtest the next night.
    Main Rig: LANPARTY UT nF4 Ultra-D | AMD Opteron 165@2.65Ghz | 2GB TwinMoss DDR PC3200 | GeForce 8800GT 512MB | 2*500GB Seagate 7200.10 | Antec P182 case
    Shuttle Rig: Shuttle SN41G2B | Sempron 2200+ | 1GB NANYA DDR PC3200 | ATi Radeon 9600 128MB | 2*320GB Seagate 7200.8
    HTPC: Abit Abit AN-M2HD | Athlon X2 BE-2400 | 2GB Corsair DDR2 PC2-5300 | 500GB Seagate 7200.11 | Terratec Cinergy 2400i DT | Antec Fusion Black HTPC Case


    Furton.NET Coming soon!

  2. #2
    Bonnet mounted gunsight megah0's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Birmingham
    Posts
    3,381
    Thanks
    79
    Thanked
    73 times in 49 posts
    Those voltages are somewhat low.

    Can you check the bios and see what it says in there?
    Recycling consultant

  3. #3
    Monkey Apex's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Huddersfield
    Posts
    4,256
    Thanks
    728
    Thanked
    153 times in 94 posts
    • Apex's system
      • Motherboard:
      • Asus Z87M-PLUS
      • CPU:
      • Intel i5-4670K
      • Memory:
      • 16 GiB
      • Storage:
      • 6.0 TiB
      • Graphics card(s):
      • R9 480X
      • PSU:
      • 750
      • Case:
      • Node 804
      • Operating System:
      • Windows 7 64Bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2410 24"
      • Internet:
      • 200Mb nTL Cable
    get the multi meter out and test them.

    but them voltages seem low evem for that.

    tbh you rig is somewhat like mine in what you got runing.



  4. #4
    F.A.S.T. Butuz's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Wales
    Posts
    4,708
    Thanks
    51
    Thanked
    72 times in 59 posts
    • Butuz's system
      • Motherboard:
      • MSI Z77 MPOWER
      • CPU:
      • I7 3770K @ 4.6
      • Memory:
      • 16GB Corsair XMS 1866
      • Storage:
      • Sandisk SSDs
      • Graphics card(s):
      • 3xR9 290
      • PSU:
      • be quiet! Dark Power Pro 10
      • Case:
      • Inwin H Frame
      • Operating System:
      • Windows 7
    Voltages look low.

    You could have one of the dogy PSU's - most shuttles ome with nice psu's but some come with crap psu's with low voltages. I had 2 x SN45G's from 2 different places, one had a nice psu that would get a barton 2500 to 3200, one had a crap psu that undervolted the cpu and all the other rails, and was unstable as hell when overclocked.

    What make is the psu?

    Butuz

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    404
    Thanks
    1
    Thanked
    0 times in 0 posts
    It's the standard PSU that came with the shuttle except modded with a 40mm Adda fan. Might have just got too hot and died?

    Although I'm running mem test now and it's thrown up one error already Might have found my problem.

    Does memory just go bad?
    Main Rig: LANPARTY UT nF4 Ultra-D | AMD Opteron 165@2.65Ghz | 2GB TwinMoss DDR PC3200 | GeForce 8800GT 512MB | 2*500GB Seagate 7200.10 | Antec P182 case
    Shuttle Rig: Shuttle SN41G2B | Sempron 2200+ | 1GB NANYA DDR PC3200 | ATi Radeon 9600 128MB | 2*320GB Seagate 7200.8
    HTPC: Abit Abit AN-M2HD | Athlon X2 BE-2400 | 2GB Corsair DDR2 PC2-5300 | 500GB Seagate 7200.11 | Terratec Cinergy 2400i DT | Antec Fusion Black HTPC Case


    Furton.NET Coming soon!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Shuttle release TFT monitors
    By megah0 in forum Graphics Cards
    Replies: 19
    Last Post: 29-07-2004, 10:50 AM
  2. New Shuttle XPC SB81P
    By Gordy in forum PC Hardware and Components
    Replies: 24
    Last Post: 17-06-2004, 04:56 AM
  3. Shuttle Silent X 250W Silent PSU
    By XTR in forum PC Hardware and Components
    Replies: 20
    Last Post: 16-01-2004, 10:58 PM
  4. Shuttle Conference Pics
    By Bunjiweb in forum PC Hardware and Components
    Replies: 15
    Last Post: 10-10-2003, 01:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •