Results 1 to 6 of 6

Thread: Problems with USB Ports? Do u have the Answer?

  1. #1
    Pro Gamer ; )
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Swindon
    Posts
    779
    Thanks
    181
    Thanked
    8 times in 7 posts
    • malice19's system
      • Motherboard:
      • Asus Z170 Pro Gaming
      • CPU:
      • i5 6600k Skylake
      • Memory:
      • 16GB Corsair DDR4
      • Storage:
      • 3TB
      • Graphics card(s):
      • Nvidia MSI 970 GTX 4GB
      • PSU:
      • Corsair TX750 750W CMPSU-750TX
      • Case:
      • ANTEC 902 GAMERS CASE
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64Bit
      • Monitor(s):
      • BenQ 24" FP241W
      • Internet:
      • 50MB

    Problems with USB Ports? Do u have the Answer?

    I need some help as im a tad confused TBH!

    I've just got me a new Rig,
    It's the new AMD 64 AMD shuttle, and was really happy with it until now,
    as i am having problems with the USB's on the back and one on the front,

    Don't want to work any more? They where working fine before but now they have stopped working with

    Wireless receiver for mouse and Keyboard
    ADSL Modem,
    Optical mouse that is cabled,

    and they don’t work with USB on back or 1 of the 2 on front.

    BUT thing is they do work with my USB Memory stick?

    Is this a hardware fault or what???

    Please Some one Give me some idea?

    Thanks

  2. #2
    Prize winning member. rajagra's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,023
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Quote Originally Posted by malice19
    They where working fine before but now they have stopped working
    I've found that installing too many USB devices can confuse the OS terribly. Even uninstalling devices doesn't fix the problem. You may have to hack around the registry or even do a reinstall of the OS. I'm now very wary of any USB storage device that needs drivers loaded, it's just not worth the risk of screwing the system.
    Last edited by rajagra; 25-10-2004 at 01:18 AM.

  3. #3
    Civilian Nick F's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    London
    Posts
    4,668
    Thanks
    9
    Thanked
    18 times in 10 posts
    • Nick F's system
      • CPU:
      • 2.4Ghz C2D
      • Memory:
      • 4GB
      • Storage:
      • 320Gb internal / 750Gb external
      • Case:
      • Apple iMac
      • Operating System:
      • Mac OSx
      • Monitor(s):
      • 24inch
      • Internet:
      • 8mb BE connection
    Do you remember installing any software and then they all stopped working?

  4. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    96
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    hmm. long shot here, but have you turned off the power-saving features on the USBs? the OS sometimes shuts down USB ports to save power and doesnt seem to bring them back on again (I had this problem a while back)

    Go into the device manager and check the "power management" tab for each of the USB ports and see if its turned on / off

  5. #5
    Pro Gamer ; )
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Swindon
    Posts
    779
    Thanks
    181
    Thanked
    8 times in 7 posts
    • malice19's system
      • Motherboard:
      • Asus Z170 Pro Gaming
      • CPU:
      • i5 6600k Skylake
      • Memory:
      • 16GB Corsair DDR4
      • Storage:
      • 3TB
      • Graphics card(s):
      • Nvidia MSI 970 GTX 4GB
      • PSU:
      • Corsair TX750 750W CMPSU-750TX
      • Case:
      • ANTEC 902 GAMERS CASE
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64Bit
      • Monitor(s):
      • BenQ 24" FP241W
      • Internet:
      • 50MB
    Found The Answer LOL!

    I work for Medion computers, on the Technical support and asked around the hotline and one of my work mates said it is probably static...

    What you have to do is do a static discharge by turning off the PC making sure its turned off at the wall but still plugged in, so it is still earthed.

    Then hold the power button in for 2-3 min,

    Then turn it all back on, and Guess what it’s all working Great again.

    Rock on Chris Butcher TBH @ Medion LOL!!!

  6. #6
    Civilian Nick F's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    London
    Posts
    4,668
    Thanks
    9
    Thanked
    18 times in 10 posts
    • Nick F's system
      • CPU:
      • 2.4Ghz C2D
      • Memory:
      • 4GB
      • Storage:
      • 320Gb internal / 750Gb external
      • Case:
      • Apple iMac
      • Operating System:
      • Mac OSx
      • Monitor(s):
      • 24inch
      • Internet:
      • 8mb BE connection
    God I would have never thought of that in a million years. At least its all working now


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DFI LanParty UT nF3, front USB ports not working ??
    By Snow-Munki in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 19-10-2004, 10:35 PM
  2. Are these USB Flash drives good value?
    By little me in forum Retail Therapy and Bargains
    Replies: 3
    Last Post: 23-03-2004, 12:57 PM
  3. XP USB Problems - urgent as mouseless :(
    By Bruno in forum Software
    Replies: 3
    Last Post: 19-10-2003, 04:15 AM
  4. problems configuring a USB mouse in X
    By Dorza in forum Software
    Replies: 2
    Last Post: 20-09-2003, 08:00 PM
  5. Weird Problems - Please Help!!
    By chez in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 20-09-2003, 06:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •