Results 1 to 5 of 5

Thread: Nero and DVD writing

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    London
    Posts
    89
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Nero and DVD writing

    Right, got a little problem when running/burning a cd/dvd using Nero.

    Basically it makes my pc as slow as a slug plus also seems to drop my internet speed which is a pain in the butt. I can't even listen to my music when data is being burned.


    Verion is Nero 7 and the DVDRW is a Sony DVDRW DW-Q28A

    System spec is below. Surely it can't be right with an e6600 cpu.

    At first i thought it could have been due to a high overclock on my CPU so i put it back on stock and same things happen.

    Any help would be nice
    Rig1: Asus Maximus vi Formula, Intel Haswell 4770K, 16Gb Corsair Vengeance 2400mhz, Corsair AX760i, ATI 280x, Corsair 750D, 4x480Gb Intel 520series SSD, Custom EK Hardline WC

    Rig2: Abit IN9 32X-MAX WiFi NF680i, Intel Core2Duo e6600 Conroe, 2Gb Gskill HZ PC6400, 640MB EVGA 8800GTS, Enermax Galaxy 1Kw, Soundblaster XFI, Lian Li G70, 2x750Gb Seagates, 2x250Gb Samsung Spinpoints, 2x320Gb Seagates, Aquacomputer watercooled, 2xBelinea 102035w 20.1" LCD[/SIZE]

  2. #2
    Alien Symbiote Sumanji's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Boston, MA, USA
    Posts
    1,948
    Thanks
    82
    Thanked
    49 times in 31 posts
    • Sumanji's system
      • Motherboard:
      • Asus ROG Crosshair VII Hero
      • CPU:
      • AMD Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • 16GB G.Skill TridentZ C14 3200MHz
      • Storage:
      • Samsung 970 Evo 500GB
      • Graphics card(s):
      • Sapphire RX Vega 64
      • PSU:
      • Seasonic Prime Ultra Titanium 850W
      • Case:
      • Fractal Design Meshify C TG
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus XG35VQ 35" (3440x1440 @100Hz)
      • Internet:
      • Comcast Xfinity Blast (250 / 10)
    Hey,

    What is the CPU usage like in task manager when you are burning? And do you have any Starforce-enabled games installed by any chance?

    Suman

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    London
    Posts
    89
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Hello,

    I recently installed my computer and so no i don't have any games installed at the moment.

    Seems to be a dodgey drive as i have just bought a SATA drive and for some reason its working fine and dandy.

    CPU usuage was like 50% constant though which did my nut it as it kept bringing the computer to a halt.

    Still want to fix the problem as i'll be using this drive as a secondary
    Rig1: Asus Maximus vi Formula, Intel Haswell 4770K, 16Gb Corsair Vengeance 2400mhz, Corsair AX760i, ATI 280x, Corsair 750D, 4x480Gb Intel 520series SSD, Custom EK Hardline WC

    Rig2: Abit IN9 32X-MAX WiFi NF680i, Intel Core2Duo e6600 Conroe, 2Gb Gskill HZ PC6400, 640MB EVGA 8800GTS, Enermax Galaxy 1Kw, Soundblaster XFI, Lian Li G70, 2x750Gb Seagates, 2x250Gb Samsung Spinpoints, 2x320Gb Seagates, Aquacomputer watercooled, 2xBelinea 102035w 20.1" LCD[/SIZE]

  4. #4
    ***** Lurker
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    722
    Thanks
    2
    Thanked
    15 times in 15 posts
    • d3fiant's system
      • Motherboard:
      • GB X58A-UDR3 FB11
      • CPU:
      • Core i7 950
      • Memory:
      • Corsair 12GB DDR3 1600
      • Storage:
      • 2x 120GB OCZ Agility SSD + 500GB SP F3
      • Graphics card(s):
      • GB Windforce GTX670 2GB
      • PSU:
      • 850W Akasa
      • Case:
      • Fractal R3
      • Operating System:
      • Windows 7 x64 HP Retail
      • Monitor(s):
      • 24" 1920x1080 Iiyama LED
      • Internet:
      • 60MB VM
    I had similar problems on my 965 because the PATA drive was running in PIO mode, so I bought a SATA optical drive which cured the problem, however I didnt think that problem, lack of native PATA, affected 975 users.

  5. #5
    Alien Symbiote Sumanji's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Boston, MA, USA
    Posts
    1,948
    Thanks
    82
    Thanked
    49 times in 31 posts
    • Sumanji's system
      • Motherboard:
      • Asus ROG Crosshair VII Hero
      • CPU:
      • AMD Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • 16GB G.Skill TridentZ C14 3200MHz
      • Storage:
      • Samsung 970 Evo 500GB
      • Graphics card(s):
      • Sapphire RX Vega 64
      • PSU:
      • Seasonic Prime Ultra Titanium 850W
      • Case:
      • Fractal Design Meshify C TG
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus XG35VQ 35" (3440x1440 @100Hz)
      • Internet:
      • Comcast Xfinity Blast (250 / 10)
    Here's a random list of stuff that comes to mind (I'm sure you've tried a lot of this already though!):

    ~ Try another burning app (Windows built-in recorder, or Infra Recorder which is free and pretty good).
    ~ Check device manager and see what mode the DVD writer is running in.
    ~ Check the firmware of the drive. Google for any known issues with it and re-flash to a newer version.
    ~ Try burning a different brand of CD/DVD.
    ~ Try connecting the drive to another IDE connector, or use a SATA converter and hook it up to a SATA port.
    ~ Check the jumper on the back of the drive... make sure the setting corresponds to how it is connected on the IDE channel.

    Thats all I can think of for now! Hope some of that is helpful

    Suman

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 08-04-2006, 11:31 PM
  2. Nero Digital support on sub-€60 DVD player
    By Bob Crabtree in forum HEXUS News
    Replies: 0
    Last Post: 19-01-2006, 05:35 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 05-01-2006, 06:50 PM
  4. Packard Bell DVD player handles Nero Digital Codec
    By Bob Crabtree in forum HEXUS News
    Replies: 0
    Last Post: 08-11-2005, 08:53 PM
  5. best alternative to Nero for DVD
    By prehensile in forum PC Hardware and Components
    Replies: 7
    Last Post: 17-11-2003, 04:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •