Results 1 to 12 of 12

Thread: Can't see any videos

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Can't see any videos

    Something's happened that's stopping videos appearing on my PC. Anything in Windows Media Player, RealPlayer won't show, although I can hear the audio. Also, any website I visit that has an embedded video, I can't see either but again I can hear the audio.

    I have Adobe Premier Elements video editing software and I can watch my videos in that ok.

    Any help please?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    661
    Thanks
    14
    Thanked
    49 times in 28 posts
    • Dingo's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V LX
      • CPU:
      • 3570K
      • Memory:
      • 16GB Kingston HyperX Blue
      • Storage:
      • Corsair Force series 3 120GB
      • Graphics card(s):
      • MSI 6850 OC Edition
      • PSU:
      • Akasa Vodoo 550W
      • Case:
      • Akasa Eclipse
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Monitor(s):
      • Dell U2412M
      • Internet:
      • Zen
    http://www.majorgeeks.com/Codec_d5118.html

    May be you need to update your codecs.....give this a go!

  3. #3
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb
    i don't think it is a codec issue, not if you can play them in Elements.

    I think something has happened to DirectX on you system or one of the other video rendering interfaces.

    In the desktop properties, go to Dettings -> Advanced -> Troubleshooting and start moving the slider to the left one notch at a time. Test your video play back at each step to see if things improve.

    Also, download MediaPlayer Classic (http://sourceforge.net/project/showf...ckage_id=84358) and see how that works.

    In View -> Options -> Playnacl -> Output you can change the video renderer so that might help narrow down what is going on.

  4. #4
    Registered+
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    So If it plays in adobe elements, does that mean the codec is installed on the PC and should work in any program allowing playback of the filetype?

    I had a similar problem a while back and after downloading pack after pack codecs (blind, admittedly), I just gave up...

  5. #5
    Senior Member this_is_gav's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Alnwick, Northumberland
    Posts
    4,835
    Thanks
    175
    Thanked
    246 times in 213 posts
    • this_is_gav's system
      • Motherboard:
      • DFI DK X58-T3eH6
      • CPU:
      • Intel i7 920
      • Memory:
      • 12GB Corsair 1333MHz C9
      • Storage:
      • 2xRaptor 150GB (RAID0 300GB), 2.5TB permanent storage
      • Graphics card(s):
      • Nvidia GTX 560 Ti 1GB
      • PSU:
      • Seasonic X-series
      • Case:
      • Lian-Li A70B
      • Operating System:
      • Windows 7 x64
      • Monitor(s):
      • Dell 2408WFP
      • Internet:
      • 8M ADSL24
    Quote Originally Posted by jonnyniner View Post
    I had a similar problem a while back and after downloading pack after pack codecs (blind, admittedly), I just gave up...
    Digging a hole there - never use codec packs, certainly not blindly and desperately.

    Try FFDShow, and let it handle most videos. Alternatively, download VLC and let it open videos until you sort the problem. I've no idea what's causing it - wierd one. Do WMVs work?

  6. #6
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb
    yes, if it plays in Elements the codec is installed. Elements will be using a different video rendering engine than WMP and RealPlayer.

    If you have been blindly installing codec packs then something could quite easily have screwed up your complete system.

  7. #7
    Registered+
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Narrowed it down

    Thanks to Funkstar.

    I tried the Troubleshooting tab in Screen settings and moved the slider left. At the point where the slider disabled DirectDraw & Direct3D accelerations, the videos played perfectly.

    OK, so any advice on what to do now?

    Thanks again.

  8. #8
    Registered+
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Ran DXDIAG

    I ran dxdiag and went through direct3d and directdraw diagnostics, all tested ok. But videos still refuse to play unless I disable accelerations in display settings.

  9. #9
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb
    no idea how to fix it to be honest, you might actualy be best re-installing windows. Someone else might have a solution though.

    Have you tried MediaPlayer Classic and changing the video renderer yet?

  10. #10
    Registered+
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Media Player Classic

    Download this and played around with settings, I finally found I could play videos in this app using VMR7 (windowed) option.

    Not sure how this helps because I still can't see them in Media Player 11.

    However, I shall continue investigating and let you know how I get on.

    Thanks again.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    661
    Thanks
    14
    Thanked
    49 times in 28 posts
    • Dingo's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V LX
      • CPU:
      • 3570K
      • Memory:
      • 16GB Kingston HyperX Blue
      • Storage:
      • Corsair Force series 3 120GB
      • Graphics card(s):
      • MSI 6850 OC Edition
      • PSU:
      • Akasa Vodoo 550W
      • Case:
      • Akasa Eclipse
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Monitor(s):
      • Dell U2412M
      • Internet:
      • Zen
    Try this for heavens's sake

    http://www.afterdawn.com/software/vi...rs/ffdshow.cfm


    or read more on the forums

  12. #12
    Registered+
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Unnecessary

    Thanks.
    Last edited by rob.jarvis; 02-12-2006 at 10:08 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Call of Duty 3 gameplay videos
    By pengellyd in forum Gaming
    Replies: 13
    Last Post: 11-07-2006, 11:56 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 15-11-2005, 07:55 PM
  3. Price Check : Hundreds of Videos.
    By killgORE in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 14-01-2004, 02:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •