Results 1 to 10 of 10

Thread: Draytek 2800G Dropping Connection

  1. #1
    But Why's It So Cold?. jon bda's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    On The Way To Uppsala
    Posts
    2,808
    Thanks
    46
    Thanked
    132 times in 85 posts
    • jon bda's system
      • Motherboard:
      • Abit IP35 Pro
      • CPU:
      • Q6600 G0
      • Memory:
      • 8gb Kingston HyperX
      • Storage:
      • 250gb (Boot) 4x 500gb (Storage)
      • Graphics card(s):
      • ASUS HD5770 1gb
      • PSU:
      • Corsair HX620
      • Case:
      • Lian Li V1010
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung SyncMaster 204BW
      • Internet:
      • Plusnet ADSL

    Unhappy Draytek 2800G Dropping Connection

    Anyone here had problems with a Draytek 2800G dropping internet connection?. Bought this to replace my Belkin router, thinking being Draytek it would be faultless...but no.


    It craps out on the 'net connection, the wireless side sometimes doesn't appear to reach upstairs (depite the Belkin doing it with excellent signal strength) and its just generally winding me up.

    Firmware has been updated to the latest one.

  2. #2
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,932
    Thanks
    2,959
    Thanked
    2,964 times in 1,833 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy
    sad story

    I'll make some suggestions. I have leanred a lot about my Draytek.

    Always use Internet Explorer and never Firefox when making changes.

    Don't trust the Auto set up, as the ISP doesn't always send the right info for the router. ie PPPoA should be used not PPPoE, which will still connect but not be right.

    Authentication on mine defaulted to PAP only when it should have been PAP or CHAP.

    Modulation should be GDMT not multi mode.

    Can you take screen shots blokey? Open the routers Internet AccessSetup page and take a screeny.

    You can PM me with it.

    If we cant get it sorted this weekend, then trust me Drayteks cusotmer support, by email is superb.

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  3. #3
    But Why's It So Cold?. jon bda's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    On The Way To Uppsala
    Posts
    2,808
    Thanks
    46
    Thanked
    132 times in 85 posts
    • jon bda's system
      • Motherboard:
      • Abit IP35 Pro
      • CPU:
      • Q6600 G0
      • Memory:
      • 8gb Kingston HyperX
      • Storage:
      • 250gb (Boot) 4x 500gb (Storage)
      • Graphics card(s):
      • ASUS HD5770 1gb
      • PSU:
      • Corsair HX620
      • Case:
      • Lian Li V1010
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung SyncMaster 204BW
      • Internet:
      • Plusnet ADSL

    Smile

    I'm hoping (touch wood, grabs head) that its working. I saw somewhere about dodgy firmware updates (even though it had the latest), so i updated it a couple of times in a row with the latest again, with the firmware that overwrites all the current settings instead of saving and restores it to factory fresh.

    Input all the ISP details again and so far, so good...even the wireless seems to be working properly, been using IE to do the changes as well. I don't know what it is but my old Belkin wouldn't work properly under Firefox either.

    Fingers crossed peeps!.

  4. #4
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,932
    Thanks
    2,959
    Thanked
    2,964 times in 1,833 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy
    ok...will be online tomorrow so if you need we can chat

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  5. #5
    But Why's It So Cold?. jon bda's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    On The Way To Uppsala
    Posts
    2,808
    Thanks
    46
    Thanked
    132 times in 85 posts
    • jon bda's system
      • Motherboard:
      • Abit IP35 Pro
      • CPU:
      • Q6600 G0
      • Memory:
      • 8gb Kingston HyperX
      • Storage:
      • 250gb (Boot) 4x 500gb (Storage)
      • Graphics card(s):
      • ASUS HD5770 1gb
      • PSU:
      • Corsair HX620
      • Case:
      • Lian Li V1010
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung SyncMaster 204BW
      • Internet:
      • Plusnet ADSL

    Talking

    Its still working properly, which is more than can be said for me after numerous pints of Guinness at my nieces 18th...

  6. #6
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,932
    Thanks
    2,959
    Thanked
    2,964 times in 1,833 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy
    good old boy

    I lost connectivity yesterday for the first ime in 3 weeks, since Zen/BT sorted by Signal to Noise Ratio margin.

    It was at the exact same time as the thunder started.

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    792
    Thanks
    15
    Thanked
    9 times in 9 posts
    Zak - was that with ADSLMax ???

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    NW Britain
    Posts
    339
    Thanks
    1
    Thanked
    1 time in 1 post
    They sometimes change firewall rules etc, in the firmwares, as a result the factory fresh firmware (i think its the .rst extension) should be used.

  9. #9
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,932
    Thanks
    2,959
    Thanked
    2,964 times in 1,833 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy
    Quote Originally Posted by CrimsonAvenger
    Zak - was that with ADSLMax ???
    yes chap....it just ground to a halt and then dropped out.

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    792
    Thanks
    15
    Thanked
    9 times in 9 posts
    So was the firmware upgrade the fix as well OR just the BT SNR stuff ?

    Thanks in advance

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Draytek Vigor 2800G mini-review
    By Taz in forum Networking and Broadband
    Replies: 13
    Last Post: 05-09-2020, 08:28 PM
  2. Draytek Vigor 2800G - new firmware 2.6.3.1 released
    By Taz in forum Networking and Broadband
    Replies: 8
    Last Post: 05-06-2006, 02:46 PM
  3. Connection Dropping - LCP No Response
    By GFiSH in forum Networking and Broadband
    Replies: 16
    Last Post: 24-11-2005, 12:35 PM
  4. Internet connection keeps dropping!! arrr
    By dwarfer16 in forum Networking and Broadband
    Replies: 2
    Last Post: 28-12-2004, 10:44 AM
  5. Connection Keeps Dropping
    By grand_witch in forum Networking and Broadband
    Replies: 6
    Last Post: 30-10-2003, 09:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •