Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 18

Thread: Why is everything corrupt!?!?!

  1. #1
    Senior Member MantisCSS's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    898
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Why is everything corrupt!?!?!

    hiya guys, im trying to downlaod AVG anti virus but it says its corrupt so i try avast and thats corrupt aswell!?!? can anyone help!?!?!?

    cheers Rich
    PowerColor HD 4850 512MB
    Gigabyte GA-EP35-DS3L iP35 Socket 775 8 channel audio ATX Motherboard
    Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz
    Coolermaster Centurion 5 All Black
    Corsair 450W VX 450W PSU
    Samsung SpinPoint F1 500GB

  2. #2
    Senior Member FatalSaviour's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    London/Oxford/York
    Posts
    1,876
    Thanks
    42
    Thanked
    12 times in 11 posts
    • FatalSaviour's system
      • Motherboard:
      • MSI P55-GD80
      • CPU:
      • Intel Core i7 860
      • Memory:
      • 4x2GB GEiL PC17000
      • Storage:
      • 3x1000GB, 2x500GB (RAID1), 1x2TB
      • Graphics card(s):
      • GTX 470
      • PSU:
      • Corsair HX700
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Win 7 x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311, Dell 2005FPW
      • Internet:
      • VM 30Mb
    Is this an isolated occurence with these two downloads?
    Could be software...however, a friend of mine had a screwy (technical term ) Nvidia Ethernet Controller...you might want to try switching to the Marvell controller on your A8N-SLi Deluxe and see if that fixes anything?

  3. #3
    Senior Member MantisCSS's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    898
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    its everything tbh, but porn, . i just tried downloading limewire and it wudnt let me downlaod java
    PowerColor HD 4850 512MB
    Gigabyte GA-EP35-DS3L iP35 Socket 775 8 channel audio ATX Motherboard
    Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz
    Coolermaster Centurion 5 All Black
    Corsair 450W VX 450W PSU
    Samsung SpinPoint F1 500GB

  4. #4
    Senior Member FatalSaviour's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    London/Oxford/York
    Posts
    1,876
    Thanks
    42
    Thanked
    12 times in 11 posts
    • FatalSaviour's system
      • Motherboard:
      • MSI P55-GD80
      • CPU:
      • Intel Core i7 860
      • Memory:
      • 4x2GB GEiL PC17000
      • Storage:
      • 3x1000GB, 2x500GB (RAID1), 1x2TB
      • Graphics card(s):
      • GTX 470
      • PSU:
      • Corsair HX700
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Win 7 x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311, Dell 2005FPW
      • Internet:
      • VM 30Mb
    Try switching Ethernet controllers (I'm assuming this is how you're connected at the moment) and disable Nvidia firewall if you've got it running.
    If it's still giving you trouble after that, I'll try and come up with a different lame excuse as to why PC's don't work...ever

  5. #5
    Will work for beer... nichomach's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Preston, Lancs
    Posts
    6,132
    Thanks
    516
    Thanked
    137 times in 98 posts
    • nichomach's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-870A-UD3
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1055T 95W
      • Memory:
      • 16GB DR3
      • Storage:
      • 1x250GB Maxtor SATAII, 1x 400GB Hitachi SATAII
      • Graphics card(s):
      • Zotac GTX 1060 3GB
      • PSU:
      • Coolermaster 500W
      • Case:
      • Coolermaster Elite 430
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell 20" TFT
      • Internet:
      • Virgin Media Cable
    Nvidia Network Access Manager caused exactly the same problem when I had it enabled.

  6. #6
    The King of Vague Steve B's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Glasgow
    Posts
    5,051
    Thanks
    116
    Thanked
    67 times in 63 posts
    u could just pull ur computer down from its high horse, scream "not everything in this world is as corrupt as ur jumper", point ur finger at it then give it a good rollicking, then crack open a few beers and sit with it on the couch watching the football.

  7. #7
    Senior Member Merlin4458's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kingston Uni
    Posts
    2,606
    Thanks
    26
    Thanked
    11 times in 11 posts
    Quote Originally Posted by k0m0d0_dragon
    u could just pull ur computer down from its high horse, scream "not everything in this world is as corrupt as ur jumper", point ur finger at it then give it a good rollicking, then crack open a few beers and sit with it on the couch watching the football.
    lol! ur imagination is impressive

    but yeh i think the nvidia manager did that too me too
    Rig: Amd 64 3700+ San Diego | Abit AT8 | 4x512 Corsair XMS3200C2PRO | PowerColour X850XTPE / Arctic Cooled | Samsung Spinpoint 250Gig | Enermax NoiseTake 485w | Arctic Freezer 64 Pro | Coolermaster Wavemaster Silver | Dell 2405FPW | Logitech G5 / Everglide Destrukt Monstermat |

  8. #8
    Senior Member MantisCSS's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    898
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    closed Nvidia firewall then tried again it just says some od the instilation files are corrupt, please downlaod a fresh copy and try again! im guna snap
    PowerColor HD 4850 512MB
    Gigabyte GA-EP35-DS3L iP35 Socket 775 8 channel audio ATX Motherboard
    Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz
    Coolermaster Centurion 5 All Black
    Corsair 450W VX 450W PSU
    Samsung SpinPoint F1 500GB

  9. #9
    The King of Vague Steve B's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Glasgow
    Posts
    5,051
    Thanks
    116
    Thanked
    67 times in 63 posts
    reboot in safe mode and see if u can install it then, if u cant its a hardware issue, if you can its software

  10. #10
    Filthy old man noTHINGface's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Herts
    Posts
    1,397
    Thanks
    29
    Thanked
    21 times in 20 posts
    As someone above mentioned, try switching ethernet controller - I had problems with the nvidia controller (I have the same board). Use the Marvell Yukon, see if that sorts it.
    What we share with everyone is glum, and dark...

  11. #11
    Senior Member MantisCSS's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    898
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    sound liek a nab but i havent got a clue what a ethernet controller is
    PowerColor HD 4850 512MB
    Gigabyte GA-EP35-DS3L iP35 Socket 775 8 channel audio ATX Motherboard
    Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz
    Coolermaster Centurion 5 All Black
    Corsair 450W VX 450W PSU
    Samsung SpinPoint F1 500GB

  12. #12
    The King of Vague Steve B's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Glasgow
    Posts
    5,051
    Thanks
    116
    Thanked
    67 times in 63 posts
    right click on my computer and click properties, click the hardware tab then device manager check the network adapters icon to open up the submenu and ur ethernet controller will be named in there

  13. #13
    Ex-MSFT Paul Adams's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    %systemroot%
    Posts
    1,926
    Thanks
    29
    Thanked
    77 times in 59 posts
    • Paul Adams's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus VIII
      • CPU:
      • Intel Core i7-6700K
      • Memory:
      • 16GB
      • Storage:
      • 2x250GB SSD / 500GB SSD / 2TB HDD
      • Graphics card(s):
      • nVidia GeForce GTX1080
      • Operating System:
      • Windows 10 x64 Pro
      • Monitor(s):
      • Philips 40" 4K
      • Internet:
      • 500Mbps fiber
    I've had corrupt file copies over a LAN with some NICs in the past which were resolved by tweaking the advanced properties of the NIC.

    Control Panel / Network Connections
    Right-click NIC, click Properties
    Click Configure
    Select Advanced tab

    Check in the Property list for the settings (may not be listed exactly as this, as the vendors define the properties in their drivers):
    Offload Checksum
    Offload TCP_LargeSend


    If these are enable, try turning them off one at a time and see if the downloads are still corrupt.
    ~ I have CDO. It's like OCD except the letters are in alphabetical order, as they should be. ~
    PC: Win10 x64 | Asus Maximus VIII | Core i7-6700K | 16GB DDR3 | 2x250GB SSD | 500GB SSD | 2TB SATA-300 | GeForce GTX1080
    Camera: Canon 60D | Sigma 10-20/4.0-5.6 | Canon 100/2.8 | Tamron 18-270/3.5-6.3

  14. #14
    Senior Member MantisCSS's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    898
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    i went where u said komodo and enabled the Marvell Yukon and it stilld eosnt work
    PowerColor HD 4850 512MB
    Gigabyte GA-EP35-DS3L iP35 Socket 775 8 channel audio ATX Motherboard
    Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz
    Coolermaster Centurion 5 All Black
    Corsair 450W VX 450W PSU
    Samsung SpinPoint F1 500GB

  15. #15
    Senior Member MantisCSS's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Basingstoke
    Posts
    898
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    i acctuarly give in! i wanna cry!
    PowerColor HD 4850 512MB
    Gigabyte GA-EP35-DS3L iP35 Socket 775 8 channel audio ATX Motherboard
    Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz
    Coolermaster Centurion 5 All Black
    Corsair 450W VX 450W PSU
    Samsung SpinPoint F1 500GB

  16. #16
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts
    try switching the default profile in the NAM to not offloadable.

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Everythig i download is corrupt
    By Merlin4458 in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 7
    Last Post: 16-04-2006, 10:38 AM
  2. CMOS Checksum error & Corrupt files
    By Merlin4458 in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 14
    Last Post: 16-04-2006, 08:30 AM
  3. ntoskrnl.exe corrupt, windows 2000
    By speedy_s in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 9
    Last Post: 26-03-2005, 01:09 PM
  4. Help! ntoskrnl.exe corrupt
    By speedy_s in forum PC Hardware and Components
    Replies: 3
    Last Post: 26-03-2005, 11:52 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 07-11-2003, 01:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •