Results 1 to 4 of 4

Thread: Abit IP-35 pro XE "native 1600FSB"

  1. #1
    Senior Member AD-15's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1,248
    Thanks
    142
    Thanked
    71 times in 34 posts
    • AD-15's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage II Extreme
      • CPU:
      • i7 920 @4.45GHz!!!! (No HT)
      • Memory:
      • 3x2GB G.Skill Trident
      • Storage:
      • 1x 160, 1x 250 (Both 16MB cache SATA2 WD)
      • Graphics card(s):
      • EVGA 460 1GB @ 815, 1013MHz
      • PSU:
      • 850W Corsair HX Series Modular
      • Case:
      • Corsair 700D
      • Operating System:
      • Windows 7 64
      • Monitor(s):
      • 22" Dell E228WFP

    Abit IP-35 pro XE "native 1600FSB"

    hello,

    I have an Abit IP-35 pro XE, which I received as a replacement to the pro version (long story). I have noticed this board has "native" support for 1600Mhz effective FSB. What does this mean?

    Does it mean that this board is capable of higher speeds than the pro version, or that it has simply been tested to work fine at 400MHz (which the pro version does anyway)?

    Thanks!
    Industrial espionage is simply the sincerest form of flattery......

  2. #2
    Folding Flunkie Webby's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Wiltshire
    Posts
    2,323
    Thanks
    12
    Thanked
    245 times in 229 posts
    • Webby's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte G33M-DS2R, Swiftech MCW30 Northbridge Cooler
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E6550 @ 3.5GHz, Cooling D-Tek Fuzion V2
      • Memory:
      • 2GB OCZ Flex DDR2 PC2-9200 5-5-5-15 @ 1000MHz 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2x 250GB WD SataII
      • Graphics card(s):
      • Sapphire HD4870 512MB, Cooling Swiftech MCW60
      • PSU:
      • Corsair HX520w
      • Case:
      • Silverstone Tremjin TJ06 - Modded for Water Cooling Goodness
      • Operating System:
      • Windows XP Pro SP3
      • Monitor(s):
      • 22" Widescreen Cibox C2201 (with DVI input)
      • Internet:
      • 8Mb/s ADSL

    Re: Abit IP-35 pro XE "native 1600FSB"

    Basically the second option, has been found to run fine at 400FSB. Oh and it supports the QX9770 http://www.scan.co.uk/Product.aspx?WebProductId=775037

  3. #3
    Senior Member GSte's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Bolton
    Posts
    1,538
    Thanks
    220
    Thanked
    76 times in 64 posts
    • GSte's system
      • Motherboard:
      • P6T Deluxe
      • CPU:
      • i7 920 @ 4.2GHz / TRUE
      • Memory:
      • 6GB GSkill 1600MHz cas6
      • Storage:
      • 250GB Barracuda, 2 x WD 500GB AAKS, 1TB Caviar Black
      • Graphics card(s):
      • GTX470
      • PSU:
      • NorthQ Black Magic Flex 850W
      • Case:
      • X-Clio Windtunnel
      • Operating System:
      • XP Home, Vista Home Premium X64, Win7 Home X64
      • Monitor(s):
      • Samsung 245B
      • Internet:
      • Be Not So Happy

    Re: Abit IP-35 pro XE "native 1600FSB"

    Quote Originally Posted by AD-15 View Post
    hello,

    I have an Abit IP-35 pro XE, which I received as a replacement to the pro version (long story).

    Ah, so it was the mobo that was duff after all.... Glad you got it sorted in the end.

  4. #4
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts

    Re: Abit IP-35 pro XE "native 1600FSB"

    it means that it supports the Intel CPUs that run a stock 1600fsb out of the box.

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Abit IP35 Pro - Won't Boot now
    By CanadianinBerli in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 55
    Last Post: 20-04-2012, 10:42 AM
  2. ABIT IP35 Pro LAN problems
    By JaneDoe in forum Networking and Broadband
    Replies: 7
    Last Post: 25-02-2009, 09:37 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 20-02-2008, 01:33 AM
  4. Can't get my abit AB9 Pro to boot!!! :(
    By panacronic in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 14
    Last Post: 04-12-2007, 12:13 PM
  5. Replies: 14
    Last Post: 22-10-2007, 01:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •