Page 1 of 47 123411213141 ... LastLast
Results 1 to 16 of 742

Thread: fatal1ty fp-in9 sli

  1. #1
    S1L3NT danroyle's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    sussex
    Posts
    4,243
    Thanks
    145
    Thanked
    186 times in 153 posts
    • danroyle's system
      • Motherboard:
      • N/A
      • CPU:
      • Intel Core I7 4720HQ
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 128GB SSD +1tb HDD
      • Graphics card(s):
      • Geforce Gtx960m
      • PSU:
      • N/A
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • WINDOWS 10 64bit
      • Monitor(s):
      • 15.6" IPS
      • Internet:
      • BT Fibre

    fatal1ty fp-in9 sli

    hi guys can someone tell me if this is vista compatible and if yes does it come with 32 bit drivers or will i need to find them somewere

    also whats the compatibility like with memory i had issues with the fatal1ty an8 sli with mushkin

    am currently using geil ultra cas 4 pc2 6400 at 2.1v


    cheers for your help also if i need vista drivers are they on teh abit site i tried to look today but your site was playing uo

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Yorkshire Uk
    Posts
    368
    Thanks
    14
    Thanked
    8 times in 8 posts
    • gilgamesh's system
      • Motherboard:
      • abit IP35 PRo
      • CPU:
      • 8500 wolfdale
      • Memory:
      • 2x2 gigs (4 gigs) of OCZ REAPER X Ram
      • Storage:
      • 500GIG WD SATA 2
      • Graphics card(s):
      • Vvikoo 8800GT (1GIG MAX)
      • PSU:
      • Gigabyte ODIN 1200W
      • Case:
      • Mountain MODS U2 UFO CASE original top WATER COOLED TO HELL!!
      • Monitor(s):
      • cibox 22"WD LCD
    Quote Originally Posted by danroyle View Post
    hi guys can someone tell me if this is vista compatible and if yes does it come with 32 bit drivers or will i need to find them somewere

    also whats the compatibility like with memory i had issues with the fatal1ty an8 sli with mushkin

    am currently using geil ultra cas 4 pc2 6400 at 2.1v


    cheers for your help also if i need vista drivers are they on teh abit site i tried to look today but your site was playing uo

    II should be getting this board today, will let you know

    gilgamesh
    In the immortal words of Ali-G "Is it cos I is an Overclocker?"

  3. #3
    S1L3NT danroyle's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    sussex
    Posts
    4,243
    Thanks
    145
    Thanked
    186 times in 153 posts
    • danroyle's system
      • Motherboard:
      • N/A
      • CPU:
      • Intel Core I7 4720HQ
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 128GB SSD +1tb HDD
      • Graphics card(s):
      • Geforce Gtx960m
      • PSU:
      • N/A
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • WINDOWS 10 64bit
      • Monitor(s):
      • 15.6" IPS
      • Internet:
      • BT Fibre
    cheers
    dont suppose you could wack up a list or some pics of whats in the box and also gimme a run down on how she overclocks

    greatly appreciated

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Yorkshire Uk
    Posts
    368
    Thanks
    14
    Thanked
    8 times in 8 posts
    • gilgamesh's system
      • Motherboard:
      • abit IP35 PRo
      • CPU:
      • 8500 wolfdale
      • Memory:
      • 2x2 gigs (4 gigs) of OCZ REAPER X Ram
      • Storage:
      • 500GIG WD SATA 2
      • Graphics card(s):
      • Vvikoo 8800GT (1GIG MAX)
      • PSU:
      • Gigabyte ODIN 1200W
      • Case:
      • Mountain MODS U2 UFO CASE original top WATER COOLED TO HELL!!
      • Monitor(s):
      • cibox 22"WD LCD
    Quote Originally Posted by danroyle View Post
    cheers
    dont suppose you could wack up a list or some pics of whats in the box and also gimme a run down on how she overclocks

    greatly appreciated
    correction

    Ihave the board in my hand NOW :d:d

    will begin work this weekend on the board with a full reivew to follow next monday. I have a brief chance to clock this board already at work. My first comment is this, its soooooooo STABLE and runs a shed load cooler than the 680i. managed to oc the 6600 conroe to 3.2 without changing voltage.........!

    Lastly I cant give too much away yes but for the price point your going to be blown away I promise

    watch this space!!!
    gilgamesh
    In the immortal words of Ali-G "Is it cos I is an Overclocker?"

  5. #5
    Laird Of The Glen jimborae's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    I come from a land of plenty......not
    Posts
    3,473
    Thanks
    256
    Thanked
    359 times in 296 posts
    • jimborae's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Aorus Z390 Pro
      • CPU:
      • Core i7 9700K@4.7Ghz
      • Memory:
      • Team Group DDR-3000 32Gig
      • Storage:
      • 1x Samsung 870 Evo 500Gb SSD, 1 x WD Red 4TB
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte Radeon 5700XT watercooled
      • PSU:
      • XFX 850W Black Edition
      • Case:
      • Phantek Enthoo Prime
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 2 xDell 24"
      • Internet:
      • PlusNet 70Mb
    The real test will be to see how a 6300 clocks on it. i.e. can it do a 500+ fsb. Hopefully I'll be finding out soon with mine although I imagine the guys on xtremesystems will be posting results soon.

  6. #6
    S1L3NT danroyle's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    sussex
    Posts
    4,243
    Thanks
    145
    Thanked
    186 times in 153 posts
    • danroyle's system
      • Motherboard:
      • N/A
      • CPU:
      • Intel Core I7 4720HQ
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 128GB SSD +1tb HDD
      • Graphics card(s):
      • Geforce Gtx960m
      • PSU:
      • N/A
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • WINDOWS 10 64bit
      • Monitor(s):
      • 15.6" IPS
      • Internet:
      • BT Fibre
    all i want is 350-400 fsb stable for my 6400 and i'll be happy

    gilgamesh u sure you dont wanna give us a little sneak peak of whst in store as i am buying my new board tomorrow and wanna know what i am gonna get for my money

    i presume one thing though they still arent bothering to stick the guru clock back in with the fatal1ty like they used to

  7. #7
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts
    Asus P5N-E SLI does 500fsb for slightly less cost so I'm hoping that the abit is at least as good ...

    danroyle, it's not an uGuru mobo so the clock/panel won't work.
    Last edited by BUFF; 26-02-2007 at 07:49 PM.

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

  8. #8
    S1L3NT danroyle's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    sussex
    Posts
    4,243
    Thanks
    145
    Thanked
    186 times in 153 posts
    • danroyle's system
      • Motherboard:
      • N/A
      • CPU:
      • Intel Core I7 4720HQ
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 128GB SSD +1tb HDD
      • Graphics card(s):
      • Geforce Gtx960m
      • PSU:
      • N/A
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • WINDOWS 10 64bit
      • Monitor(s):
      • 15.6" IPS
      • Internet:
      • BT Fibre
    Quote Originally Posted by BUFF View Post
    Asus P5N-E SLI does 500fsb for slightly less cost so I'm hoping that the abit is at least as good ...

    danroyle, it's not an uGuru mobo so the clock/panel won't work.
    you gotta be kidding me abit should do guru clock socket for all boards makes temp monitoring so much easier and i may still have a guru clock lying around from my last abit board

  9. #9
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts
    nope, FP-IN9 SLI isn't uGuru.
    AB9 series, AW9D series & IN9 32X on Intel.

    I too would have liked it to be uGuru (more than Fatal1ty ) as I'm also a big fan ...

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

  10. #10
    S1L3NT danroyle's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    sussex
    Posts
    4,243
    Thanks
    145
    Thanked
    186 times in 153 posts
    • danroyle's system
      • Motherboard:
      • N/A
      • CPU:
      • Intel Core I7 4720HQ
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 128GB SSD +1tb HDD
      • Graphics card(s):
      • Geforce Gtx960m
      • PSU:
      • N/A
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • WINDOWS 10 64bit
      • Monitor(s):
      • 15.6" IPS
      • Internet:
      • BT Fibre
    Quote Originally Posted by BUFF View Post
    nope, FP-IN9 SLI isn't uGuru.
    AB9 series, AW9D series & IN9 32X on Intel.

    I too would have liked it to be uGuru (more than Fatal1ty ) as I'm also a big fan ...

    damn the guru bit plus the fact it was abit was swaying me towards it over a asus p5ne-sli or an msi 975x platinum (last choice as want sli at later date)

    am now not sure what to do i love abit but my last fatal1ty was totally useless

  11. #11
    Laird Of The Glen jimborae's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    I come from a land of plenty......not
    Posts
    3,473
    Thanks
    256
    Thanked
    359 times in 296 posts
    • jimborae's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Aorus Z390 Pro
      • CPU:
      • Core i7 9700K@4.7Ghz
      • Memory:
      • Team Group DDR-3000 32Gig
      • Storage:
      • 1x Samsung 870 Evo 500Gb SSD, 1 x WD Red 4TB
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte Radeon 5700XT watercooled
      • PSU:
      • XFX 850W Black Edition
      • Case:
      • Phantek Enthoo Prime
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 2 xDell 24"
      • Internet:
      • PlusNet 70Mb
    Quote Originally Posted by danroyle View Post
    cheers
    dont suppose you could wack up a list or some pics of whats in the box and also gimme a run down on how she overclocks

    greatly appreciated
    I'm finding overclocking problematic. Currently stuck at 428fsb with a 6300 that can do 3700ghz. I don't know whether it's a bios issue or the limit of the board, cpu vtt & Northbridge voltages seem to be critical and this is with them fully wound up. 1.58 & 1.6v respectively, which frankly are disappointingly low. Loads to play with on ram & cpu but I don't need to much volts on them, alos not too much vdroop thankfully.

    Temps aren't the issue as cpu & all chipsets are watercooled.

  12. #12
    Laird Of The Glen jimborae's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    I come from a land of plenty......not
    Posts
    3,473
    Thanks
    256
    Thanked
    359 times in 296 posts
    • jimborae's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Aorus Z390 Pro
      • CPU:
      • Core i7 9700K@4.7Ghz
      • Memory:
      • Team Group DDR-3000 32Gig
      • Storage:
      • 1x Samsung 870 Evo 500Gb SSD, 1 x WD Red 4TB
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte Radeon 5700XT watercooled
      • PSU:
      • XFX 850W Black Edition
      • Case:
      • Phantek Enthoo Prime
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 2 xDell 24"
      • Internet:
      • PlusNet 70Mb
    Update my overall conclusion is that this board is rubbish. Hope a new bios will sort things out.

    Problems so far:

    1. USB keyboard does not function when fsb is raised.

    2. Sometimes will not restart after saving bios changes, requires two or three pushes of the power button.

    3. If you push the fsb too far the board finds it difficult to recover if it wont boot. Usually requires a cmos reset and even then sometimes more than one reset.

    4. Overclocking very hit and miss atm. Sometimes is will boot and be prime stable but if you reboot again it may not even make it in to windows.

    5. According to the bios my C2D 6300 & 4600 have unlocked multipliers. err no they don't and any attempt to change them either up or down results in no boot. Some times when recovering from an overclocking lockup the default multiplier in the current settings section is reported as 26

    6: The pci slots dont work !!

  13. #13
    S1L3NT danroyle's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    sussex
    Posts
    4,243
    Thanks
    145
    Thanked
    186 times in 153 posts
    • danroyle's system
      • Motherboard:
      • N/A
      • CPU:
      • Intel Core I7 4720HQ
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 128GB SSD +1tb HDD
      • Graphics card(s):
      • Geforce Gtx960m
      • PSU:
      • N/A
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • WINDOWS 10 64bit
      • Monitor(s):
      • 15.6" IPS
      • Internet:
      • BT Fibre
    Quote Originally Posted by jimborae View Post
    Update my overall conclusion is that this board is rubbish. Hope a new bios will sort things out.

    Problems so far:

    1. USB keyboard does not function when fsb is raised.

    2. Sometimes will not restart after saving bios changes, requires two or three pushes of the power button.

    3. If you push the fsb too far the board finds it difficult to recover if it wont boot. Usually requires a cmos reset and even then sometimes more than one reset.

    4. Overclocking very hit and miss atm. Sometimes is will boot and be prime stable but if you reboot again it may not even make it in to windows.

    5. According to the bios my C2D 6300 & 4600 have unlocked multipliers. err no they don't and any attempt to change them either up or down results in no boot. Some times when recovering from an overclocking lockup the default multiplier in the current settings section is reported as 26

    6: The pci slots dont work !!
    the multi unlocked issue i have seen in many boards my old aopen 939 used to say my amd 3500 was multi unlocked never caused an issue though

    i have to say you seem unlucky with your board i have had no issues at all with mine everything works as it should and i have to say i love this board it walks all over all my other core 2 motherboards i have had

  14. #14
    Laird Of The Glen jimborae's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    I come from a land of plenty......not
    Posts
    3,473
    Thanks
    256
    Thanked
    359 times in 296 posts
    • jimborae's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Aorus Z390 Pro
      • CPU:
      • Core i7 9700K@4.7Ghz
      • Memory:
      • Team Group DDR-3000 32Gig
      • Storage:
      • 1x Samsung 870 Evo 500Gb SSD, 1 x WD Red 4TB
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte Radeon 5700XT watercooled
      • PSU:
      • XFX 850W Black Edition
      • Case:
      • Phantek Enthoo Prime
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 2 xDell 24"
      • Internet:
      • PlusNet 70Mb
    Quote Originally Posted by danroyle View Post

    i have to say you seem unlucky with your board i have had no issues at all with mine everything works as it should and i have to say i love this board it walks all over all my other core 2 motherboards i have had
    Dan what's the max fsb you can do with your board and what cards have you tried in the pci slots, in particular the last pci slot at the bottom?


    Regards


    James

  15. #15
    Laird Of The Glen jimborae's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    I come from a land of plenty......not
    Posts
    3,473
    Thanks
    256
    Thanked
    359 times in 296 posts
    • jimborae's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Aorus Z390 Pro
      • CPU:
      • Core i7 9700K@4.7Ghz
      • Memory:
      • Team Group DDR-3000 32Gig
      • Storage:
      • 1x Samsung 870 Evo 500Gb SSD, 1 x WD Red 4TB
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte Radeon 5700XT watercooled
      • PSU:
      • XFX 850W Black Edition
      • Case:
      • Phantek Enthoo Prime
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 2 xDell 24"
      • Internet:
      • PlusNet 70Mb
    Can anybody else confirm if their PCI slots are fully working please? I need to know if this is a bios issue or a faulty board and RMA time.

  16. #16
    S1L3NT danroyle's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    sussex
    Posts
    4,243
    Thanks
    145
    Thanked
    186 times in 153 posts
    • danroyle's system
      • Motherboard:
      • N/A
      • CPU:
      • Intel Core I7 4720HQ
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 128GB SSD +1tb HDD
      • Graphics card(s):
      • Geforce Gtx960m
      • PSU:
      • N/A
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • WINDOWS 10 64bit
      • Monitor(s):
      • 15.6" IPS
      • Internet:
      • BT Fibre
    fsb wise i have had 400 stable and thats as high as i pushed my 6400 doesnt need anything more than that to run everything out at the minute and the cpu leaves my graphics card failing to keep up once it passes 2.6ghz


    i will go and test the pci slots and let you know if mine are faulty will post results before the end of the day

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ABIT Fatal1ty AN8 SLI S939 Motherboard
    By Steve in forum HEXUS Reviews
    Replies: 19
    Last Post: 14-08-2006, 04:36 PM
  2. Fatal1ty SLI, A8N SLI Deluxe, or DFI NF4 SLI ?
    By Millennium in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 13-06-2005, 07:53 AM
  3. Abit AN8 SLi Fatal1ty nForce4 SLi (Socket 939) PCI-Express Motherboard
    By sparkypaul2005 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 10-06-2005, 09:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •